BG EN

Интеркоафюр България

СНИМКИ И ФАКТИ


Кръстю Капанов започва да работи във фризьорски салон през 1958 г. Тръгва от най-ниското стъпало, за да достигне върховете на своята професия – името му неслучайно се е превърнало в негова запазена марка. Участвал е в множество международни конкурси, а през 1977 г. във Виена печели титлата Световен шампион. По-късно същата титла получават и неговите ученици Васил Атанасов и Иван Ганев.

image/jpeg
През 1989 г. открива първия частен фризьорски салон в България, а днес притежава цяла верига в различни градове на страната, която непрекъснато се разраства.

През 1990 г. става учредител на Националното сдружение на фризьорите в България и оттогава до днес е негов председател. Целта на тази единствена професионална организация у нас е да защитава интересите на своите членове, да се грижи за повишаване на квалификацията им и за техните изяви на световния подиум.От 1994 г. организира Международен фестивал на прическата и красотата, който се провежда всяка година в НДК с участието на световни звезди на коафьорското изкуство като Клаус Петер Окс, Кристоф Гайе, Ерик Поплимон, Флоранс Ноп, Кристиан Лаверн, Дора Кандрали, Елена Осака, Филип Тапрест и др.

image/jpeg image/jpeg image/jpeg

От 1996 г. е собственик и издател на списание “Коса и стил”. Участва в разработването на Закона за занаятите в България, председател е на Занаятчийска камара – София и заместник-председател на Националната занаятчийска камара.

През 2004 г. е избран за председател на “Интеркоафюр – България” и заместник-председател на Световната артистична конфедерация на фризьорите. Той е и единственият български член на От коафюр франсез.

image/jpeg