BG EN

Писмо на президента

image/jpegИнтеркоафюр Мондиал

Интеркоафюр е най-престижната международна организация на коафьори от висока класа - наброява повече от 2500 салона в 40 държави.
Ще ги откриете в градове като Париж, Ню-Йорк, Токио, Берлин, Лондон, Милано. Ръководителите на местните секции следят последните модни тенденции и се стремят да внедрят и да използват в практиката последните новости в съвременното коафьорско изкуство, като при това запазват най-добрите традиции на своето майсторство.История

"L'Association Internationale des Maitres Coiffeurs de Dames "(I.C.D.) е основана през 1925 година в Германия от група коафьори от Швейцария, Германия, Франция и Англия. След Втората световна война известният фризьор Гийом взима в свои ръце управлението на Интеркоафюр, като поставя начело на асоциацията своите наследници Джон Пфейл, Александър дьо Пари и Морис Франк.

Цели

От Световния конгрес на "Интеркоафюр" в Берлин през 2000 година длъжноста Президент се заема от Клаус Петер Окс. Според него целите на организацията са:
- Да се увеличи броя на членовете, като при това запази неизменната философия на "Интеркоафюр" в следващите 3 години трябва да се достигне до нарастване на броя на членовете до 3000 в 50 държави.
- С помощта на фондация "Гийом" да се подпомогне израстването и развитието на младото поколение.
- Да се укрепят приятелските отношения и да се изгради здрава основа за бъдещо сътрудничество със свързаната с фризьорството индустрия.
- "Интеркоафюр" – знак за международно качество.

Международна структура

Здравите приятелски и професионални отношения между секциите от пет континента са потвърждение за
непрекъснатата и плодотворна дейност на Организацията.
Обменът на опит между Европа, Азия, Америка и други региони свидетелствуват за всеобщата заинтересованост от бъдещото развитие. На всеки четири години Световният конгрес последователно преминава в Америка, Европа и Азия. Това е прекрасна възможност за обединение и обмяна на опит между членовете на Организацията.
На международно ниво всяка секция има своя собствена програма за развитие: конгреси, семинари и т.н.

Таланти и творчество в "Интеркоафюр"

Обединена творческа група "Интеркоафюр", състояща се от представители на различни страни редовно сътрудничи с най-известните модни дизайнери. Два пъти в годината "Интеркоафюр" създава ексклузивни колекции: пролет/лято и есен/зима. Серия фотографии се разпращат от Париж до членовете на организацията по цял свят. Снимки за пресата се разпращат във всички отделения а също така и до световните медии.

Младото поколение на "Интеркоафюр"

Главната цел на фондация "Гийом" е развитието и израстването на младото поколение на организацията. Тези задачи и цели ще се реализират последователно като постепенно се обхващат все по-широки сфери. Подтвърждение на това е първият младежки форум проведен в Берлин. Младото поколение – това е нашето бъдеще и Интеркоафюр дава уникалната възможност да се придобие безценен опит на международно ниво.

Маркетинг и комуникации

Ярката индивидуалност на всеки член на нашата организация и добре планираните действия се явяват залог за нашето успешно развитие. Имиджът на нашата организация и постоянното сътрудничество със специализираната преса и магазинни издания също помагат за това. Много статии за нашите асоциации и фотографии на наши колекции могат да се видят в най-престижните международни издания.
Новото списание "Интеркоафюр", което бе създадено по време на Световния конгрес в Берлин даде възможност на всеки член по-добре да запознае своите клиенти с предложенията на Организацията.

Международният дом на Нациите

Напълно възстановен и реконструиран, Международният Дом, разположен в самото сърце на Париж, център на мода и стил, е отворен за всички членове. Тук те са желани гости. Домът предоставя помещенията си и за постоянни и периодични изложби.

Благодаря ви за интереса, проявен към нашата организация. Ще бъда радостен да предоставя допълнителната
информация от която се нуждаете.
С най-добри пожелания.
Искрено ваш.
Клаус Петер Окс
Президент на Световната асоциация "Интеркоафюр".