BG EN

Дом на нациите

image/jpegМеждународният дом се намира на 11 bis, rue Jean Goujon в Париж, в прекрасна сграда от края на 19 век. Той е открит тържествено на 16 юни 1982г. по време на управлението на Александър дьо Пари, в присътствието на принцесата Грейс Монакска - кръстница на организацията. Днес Александър дьо Пари е почетен президент на световната организация а принцеса Каролина нейна кръстница.
Международният дом е разположен между Place Francois 1r и avenue Montaigne в съседство с модните къщи Christian Dior, Nina Ricci, Hanae Mori, Escada, Jill Sander, Valentino, Caron, Rochas… и др.image/jpeg

Това е втори дом за членовете на "Интеркоафюр", място за редовни срещи и семинари. Тук са изложени безценни произведения на изкуството: рисунки на Манинг и Берар, акварели на Груа и картини на Леонор Фини, и най-вече великолепните бронзови скулптури на самия Гийом. Международният дом е собственост на всички членове на Организацията и престижно място за контакти между представители на елита на коафьорското изкуство от цял свят.
image/jpeg